HVO Drive

De autorijschool van Amsterdam en omstreken

Tarieven losse modules

Losse les (50 min.) € 42,-
Intake les (100 min.) € 75,-
Tussentijdse toets (T.T.T) € 140,-
Praktijk Examen € 202,-
Eigen verklaring € 32,-

 

Tussentijdse toets (T.T.T.)

Bij je opleiding voor het praktijk-examen kun je je vorderingen testen met een tussentijdse toets. De toets is een rijtest die verloopt als een echt praktijk-examen bij het CBR. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rij-examen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen.

Praktijk examen (verplicht)

Het praktijk examen duurt 55 minuten en wordt afgenomen door een CBR-examinator. Gedurende het examen wordt je beoordeeld op diverse vaardigheden die tijdens de lessen worden bijgebracht.

 

Losse les

Eén lesuur duurt 50 minuten. Je wordt thuis opgehaald en weer afgezet. Tijdens de les rij je in het CBR-gebied, waar ook je praktijk-examen zal worden afgenomen.

De intake les (optioneel)

Een intake les is een oriënterende rijles die twee lesuren duurt. Op basis van deze les kan de rij-instructeur een inschatting maken van het benodigd aantal lessen en kan je zo helpen bij het kiezen van een passend pakket op grond van jouw rijvaardigheid en aanleg.

Een intake les is niet verplicht, maar wel aan te raden. Bij een spoed-opleiding is de intake les echter wel verplicht.

Eigen verklaring (verplicht)

Iedereen die examen doet bij het CBR moet over een zogenaamde verklaring van geschiktheid beschikken. Daarvoor vul je een eigen verklaring in. Dat is een formulier met vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid.