Prijzen rijlessen

Klaar om je rijbewijs te halen?
Vanaf 16,5 jaar kun je bij ons autorijlessen volgen, en ook voor een opfriscursus ben je bij ons aan het goede adres.
Ben jij er klaar voor om met HVO Drive de weg op te gaan?

Tarieven losse rijlessen

Losse les (50 min.)€ 42,-
Intake les (100 min.)€ 75,-
Tussentijdse toets (T.T.T)€ 140,-
Praktijk Examen€ 202,-

Tussentijdse toets (T.T.T.)

Je kan bij HVO Drive ervoor kiezen om bij het CBR een tussentijdse toets af te leggen. Dit is een soort proefexamen en het is handig om te weten wat er van je verwacht wordt tijdens je rijexamen. Ook weet je meteen hoe je ervoor staat en wat je nog kan verbeteren. De examinator zal je aan het eind van de tussentijdse toets vertellen wat er goed gaat en waar nog gewerkt aan moet worden. Het grootste voordeel van een tussentijdse toets is dat de slagingskans veel hoger ligt na de toets, en als leuk extraatje krijg je een eenmalige vrijstelling voor je bijzondere verrichtingen. Deze hoef je dan niet meer uit te voeren tijdens je eerste rijexamen, natuurlijk als je deze met een voldoende hebt afgerond tijdens de toets .

Uit onderzoek van het SWOV blijkt dat kandidaten die een tussentijdse toets doen een hoger slagingspercentage (20%) hebben voor hun eerste rijexamen dan kandidaten die geen tussentijdse toets hebben afgelegd.

Praktijkexamen

Als je instructeur vind dat je klaar bent om rijexamen te doen (en je hebt je theorie gehaald) dan maakt HVO Drive in overleg met jou een afspraak voor je bij het CBR.

Op de dag van het rijexamen wordt je zoals gewoonlijk vanaf je locatie opgehaald. Dit is meestal een uur voor aanvang van je rijexamen. Bespreek met je instructeur hoe lang je nog wilt voorrijden, dit verschilt per persoon. Dit is vooral bedoeld om nog even te wennen aan je auto en je zenuwen kwijt te raken.

Daarna is het tijd voor je rijexamen! Bij het CBR maak je kennis met je examinator. Hij zal je kort uitleggen waaruit het examen bestaat en hij zal je meegebrachte documenten controleren. Vervolgens gaan jullie naar de auto, hij zal je dan vragen om een kenteken voor te lezen (ogentest). Daarna zal hij je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen laten doen aan je auto. En dan…rijden maar! Dit gedeelte duurt ongeveer 35 minuten en tijdens het rijden zal de examinator je beoordelen op o.a. rijvaardigheid en verkeersinzicht.

Teruggekomen bij het CBR hoor je meteen of je geslaagd bent of niet en krijg je feedback. Na  het examen zal je instructeur je dan weer op je ophaalpunt afzetten. Mocht je niet geslaagd zijn dan zal je instructeur je begeleiden en de benoemde punten met je behandelen.

Losse lessen

HVO Drive haalt je thuis of van school op, waarna je 50 minuten een professionele rijles krijgt. Elke rijles doe je met dezelfde auto en instructeur. Tijdens de rijlessen legt je instructeur alle technische handelingen duidelijk uit. Het is aan jou om dit in de praktijk te brengen. Aan de hand van hoe snel je dit oppikt past je instructeur de lessen aan zodat ze perfect bij jouw rijniveau passen. Natuurlijk werken wij ook aan je verkeersinzicht. HVO Drive doet er alles aan om van jou een veilige en zelfverzekerde automobilist te maken zodat je meteen de weg op kunt nadat je je rijbewijs gehaald hebt. Tijdens de les rij je natuurlijk in het CBR-gebied, waar ook je praktijkexamen zal worden afgenomen

Intake les (optioneel)

De intake les die HVO Drive bied is wat anders dan de vrijblijvende proefles. Een intake les is optioneel behalve als je onze spoedopleiding doet. Dan is de intake les verplicht.

Een intake les is een goede manier om te zien hoeveel autorijlessen je (nog) nodig zult hebben. De intake les is dus vooral handig als je interesse hebt in onze pakket aanbiedingen. Tijdens de intake les rijdt je 100 minuten met je toekomstige instructeur. Hij zal vaststellen wat je rijkennis is en wat je al of nog niet onder de knie hebt, en hoe snel je de nieuwe informatie in je opneemt. Aan de hand van de verkregen informatie zal de instructeur je een indicatie geven over welk pakket het beste bij je past en waar je nog aan moet werken.

Bij de spoedopleiding is de intake les verplicht doordat je rijexamen en je rij lessen direct ingepland worden.

Eigen verklaring

Sinds 1 november 2017 is de naam van ‘eigen verklaring’ veranderd in ‘gezondheidsverklaring’.

De eigen verklaring is een lijst met vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid en is verplicht. Vul de verklaring in op de website van het CBR maar doe dit ruim op tijd want de wachttijd voor een goedkeuring kan oplopen tot 4 weken en zonder de gezondheidsverklaring mag je geen rijexamen doen. De kosten van de gezondheidsverklaring zijn €33,80. Ga naar Mijn CBR